1447

Teken de petitie

Solidariteit gaat boven hebzucht.Petitie


Solidariteit gaat boven hebzucht.
Met deze petitie willen we bekomen dat de aanmaningskosten bij een eerste herinneringsbrief worden afgeschaft.

Wist je dat nutsbedrijven* je enkele dagen na het overschrijden van de betalingsdatum van de factuur al een eerste herinneringsbrief met aanmaningskosten sturen?

Mensen in armoede moeten vaak wachten op hun inkomen voor ze hun uitgaven kunnen regelen. De minste hapering zoals een uitkering die niet tijdig uitbetaald wordt of een ziekenhuisopname … gaan ervoor zorgen dat een arme al snel meer moet betalen voor het gebruik van een tv of verwarmingstoestel door de aanmaningskosten. Dit doet mensen in een spiraal van armoede belanden. Ze sparen zich het eten uit de mond om facturen te kunnen betalen en worden dan nog leeggeperst.

TEKEN DAAROM ONZE PETITIE!

De handtekeningen worden door een delegatie van de armoedebeweging afgegeven aan Johan Vande Lanotte, Federaal Minister van Economie en Consumentenzaken.

*energie, water, telecom.

Initiatiefnemers


Dit is een initiatief van het Netwerk tegen Armoede, Rimo Limburg, Samenlevingsopbouw Antwerpen Provincie vzw, Welzijnszorg Vlaanderen, Welzijnsschakels, de Vlaamse Huurdersbonden, het Vlaams Huurdersplatform, het Limburgs Sociaal Forum, De Brug Hasselt vzw.

De Brug Hasselt vzw
de.brug.hasselt@telenet.be
Gsm. 0477 52 21 70
Tel. 011 74 07 59

http://www.debrughasseltvzw.tk

Ondertekenen