3337

Teken de petitie

Nationale VredesdagPetitie


Hallo iedereen,

Donderdag 21 september 2006 zijn we naar Den Haag gegaan en hebben de heer Van Aartsen de eerste 3045 handtekeningen van onze petitie aangeboden. Wij hebben beloofd dat wij terug komen als er 40.000 handtekeningen zijn, genoeg voor een burgerinitiatief. Want dan moeten de ministers er over praten. Daarom gaan we door! We willen dat zoveel mogelijk mensen bewust, actief en betrokken raken in het creëren van vrede en harmonie.

Voor een burgerinitiatief moeten wij dus 40.000 handtekeningen hebben van mensen ouder dan 18 jaar met een Nederlandse nationaliteit, en met <b>naam, adres en geboortedatum</b> vermeld. Als U het tekent, wilt U kijken dat U die gegevens zeker hebt ingevuld?

Petitie
Voor een nationale feestdag van de vrede op 21 september van elk jaar.

Op Aventurijn, onze school, staat hoe je met elkaar omgaat centraal. Je mag best boos zijn, of verdrietig, maar hoe je het uit, en weer in vrede met jezelf en anderen komt is een kunst waar we veel aandacht aan besteden en veel mee oefenen.

Er gebeurt veel in de wereld, en na zo'n zomer waar een groot conflict in het Midden-Oosten speelde, troepen in Irak en Afghanistan en noem maar op, vonden wij het extra belangrijk aandacht te besteden aan de Internationale Vredesdag.

Een van de uitdagingen die van de organisatie van de Internationale Vredesdag kwam was: "Welk land zou als eerste deze dag als een nationale feestdag uitroepen?" Zo ontstond onze actie. Wij willen een dag die niet met het verleden en met oorlog te maken heeft zoals 5 mei, maar met het heden en de toekomst. 21 september is die dag. Dit is de dag die de VN als International Day of Peace heeft uitgeroepen voor de hele wereld. Overal in de wereld zijn dan mensen actief bezig met vrede om onze wereld fijner te maken. En proberen mensen verschillen tussen elkaar te leren accepteren. Zo'n grote inzet heeft een kracht!

Een dag van feest, van feestelijke activiteiten die gericht zijn op samenwerking en op een leuke manier omgaan met elkaar en de mensen helpen elkaar beter te begrijpen. Want vrede begint bij jezelf, in onze eigen familie, vriendenkring, buurt en stad. Eén dag om elk jaar weer even stil te staan bij de vrede die er is en om het naar andere landen over te brengen. Laat deze dag daarom onze Nationale Feestdag van de Vrede worden. Wij hopen dat andere landen dat ook gaan doen!

Alvast heel erg bedankt,

De kinderen van Aventurijn (Avontuurlijk onderwijs Loenen)

Initiatiefnemers


Aventurijn (school in Loenen, Gelderland)

De kinderen van Aventurijn
Voorsterweg 1
7371 GA Loenen

http://www.aventurijn.org

Ondertekenen